אנחנו יודעות שבין אם זה ירידה במשקל, או לטפל בעור הפנים, או להיות מלאות אנרגיה או סתם להרגיש ולהראות יפות, זה לא משהו שסתם קורה בין לילה. אנחנו צריכות להכניס פעולות מכוונות ליומיום כדי להרגיש טוב בגוף שלנו.ולכן אם חשוב לך להראות נפלא, לחיות בריא, הנה 4 דברים שחשוב שיכנסו לשגרת הערב שלכן.
הכיני היום בערב את השייק למחר בבוקר
למה שייק?
שייק בריא מכיל תערובת של עלים ירוקים טריים יחד עם רכיבים נוספים שטוחנים אותם יחד לקבלת שייק. אכילת שייק כזה היא גם קלה ומהירה, אבל היתרון המשמעותי הוא בספיגה הטובה של רכיבי המזון. ואם מוסיפים אגוזים, פירות וכו' אפשר פשוט להעלות את הערך התזונתי בצורה משמעותית.
ברגע שאנו טוחנים את הירקות והפירות, אנחנו עוזרים לגוף לספוג הרבה יותר טוב את כל הרכיבים התזונתיים, את כל הויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקלים, נוגדי חמצון וכו'.
למה? כי ברגע שאנו טוחנים, דפנות התאים של הצמח נשברים, ואז משתחררים כל הרכיבים שיש שם בפנים.
כשאנחנו רק לועסים סלט או פרי, בערך 70% מדפנות התאים לא נשברים וכתוצאה מכך חומרים חשובים ביותר לא מגיעים לזרם הדם ולא נספגים בגוף וחבל.
אם יש לך 5 ד' בבוקר, הכיני בערב לפני את כל המרכיבים בתוך הכלי של הבלנדר, ובבוקר רק הוציאי וטחני.
אם את רואה שאפילו לזה אין לך זמן, פשוט הכיני את השייק בערב, הכניסי לכוס אטומה ושמרי במקרר.
נכון, זה טוב יותר לשתות את השייק באותו הרגע בו הוא נטחן, אבל אם אתן כמוני, אני מאמינה שהבקרים שלכם די עמוסים ולא תמיד מספיקות להתעסק עם כל זה.
מנסיון אני ראיתי שאנשים פשוט ויתרו על המשקה המיוחד והבריא הזה רק כי אין להם זמן בבוקר להכין אותו.
לכן – נכון, ברגע שאנו טוחנים מראש חלק מהערך התזונתי נעלם, אבל בכ"ז די הרבה כן נשאר, ולכן עדיף להכין את השייק מראש מאשר לא להכין בכלל.
איך להכין?
לטחון בבלנדר :
- כוס עלים ירוקים
- פרי
- נוזל כלשהו (מים, מיץ או חלב סויה/שקדים)
- אפשר להוסיף אגוזים, זרעים, תמר למתיקות, פירות יער להעשרת השייק בנוגדי חמצון ועוד.
הכיני את הסלט לצהריים
חוסר תכנון מראש היא הסיבה מספר אחת שבגללה אנשים מוותרים על אורח חיים בריא. כי אם יצאנו לעבודה בלי לקחת אוכל בריא איתנו, או לפחות בלי לדעת איפה נאכל את האוכל שהגוף צריך, ברגע שנהייה רעבות נאכל כל מה שבא ליד או שנרד לבית הקפה ונקנה ארוחה מלאה בקלוריות מזיקות, במלח, בשמן ועוד..
ולכן חשוב להכין מראש. זה מאוד פשוט להכין את ארוחת הצהריים שלנו בערב לפני.
ירקות טריים ובמיוחד ירקות ירוקים הם חשובים להכניס לתפריט כל יום. הם מלאים בסיבים שעוזרים לגוף לסלק פשולת ושומנים, הם מלאים בחלבון שהגוף צריך, הם מלאים בויטמינים ומינרלים ולכן חשוב לאכול אותם כל ארוחה.
מה אפשר לעשות?
למשל – להכניס לקופסה ירקות חתוכים, עלים ירוקים מגוונים, פרוסות בטטה אפויה, וקינואה מבושלת, וקצת גרעיני חמנייה. בנפרד לקחת לימון חתוך וקצת מלח, וממשל לפני האוכל לסחוט את הלימון ולתבל במעט מלח.
אפשר גם לקחת כלי קטן עם רוטב ולשפוך ממש לפני.
הנה רוטב מעולה לסלט:
רוטב פירות יער וטחינה
1/2 כוס מים
1/4 כוס פירות יער קפואים שהופשרו
1/3 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה
מלח לפי הטעם
אופן הכנה:
להכניס את המים עם שאר המרכיבים לבלנדר עוצמתי עד לקבלת רוטב במרקם חלק.
הכיני את ארוחת הערב של מחר היום בערב
למה להכין כבר היום?
כי כשחוזרים בסוף יום מהעבודה, או אחרי סידורים, ויש עוד להכין את הילדים, לסדר את הבית, לעשות כביסה וכו', בד"כ ארוחת הערב הופכת להיות מהירה מאוד. ואז בד"כ מכינים ביצה יחד עם עוד כמה ירקות חתוכים ופרוסה עם גבינה.
אם אנחנו רוצות לעזור לגוף להתנקות, כדי שעור הפנים יהיה חלק ומלא חיוניות, כדי שנישן טוב בלילה וכדי שתהייה לנו אנרגיה בבוקר, הארוחה הטובה ביותר בערב היא סלט גדול, שמכיל מגוון של ירקות ועלים ירוקים. כמובן שאפשר להוסיף חתיכות חזה עוף או טופו, אפשר להוסיף כוס עדשים או שעועית שחורה (או אדומה), אפשר להוסיף נבטים ועוד.
ולכן היום בערב כבר חתכו את הירקות לסלט, הכינו סיר עם עדשים או שעועית, שימו חזה עוף או טופו בתנור וכך יהיו לכן כל המרכיבים לארוחת הערב מחר כשתחזרו מהעבודה.
תכנני מתי לזוז
גם על פעילות גופנית קבועה מאוד קל לוותר.
למה?
אנחנו בד"כ יושבות כל היום, וכשמגיע הערב אנחנו עייפות ולמי יש כח לצאת להליכה/ריצה/יוגה/וכו'?
לכן בערב תכננו באיזו שעה מחר אתן עושות פעילות גופנית ותכננו איזו סוג פעילות.
אני ממליצה לכן לקום בבוקר רבע שעה מוקדם יותר ולהתחיל לזוז קצת בבוקר.
לכן,בערב החליטו איזו סוג פעילות תעשו למחרת. ואז רכזו במקום אחד את כל מה שאתן צריכות לפעילות. הוציאו את חזיית הספורט מהמייבש, הוציאו את המכנסיים והחולצה מהארון, שימו לכן גרביים ונעלים, הכינו את האייפוד, האוזניות, משקפי השמש וכל מה שאתן זקוקות כדי לעשות פעילות. כך הכל יהיה מוכן לכן מראש ולא תבזבזו זמן להתחיל לאסוף את הדברים.
באהבה,
איילת