7 מרינדות לחזה עוף (בהמשך יש גם גירסה טבעונית) שיאפשרו לך גיוון וטעם מעולה לארוחות במהלך החודש.
בפוסט הזה אני מראה לך שיטה שאני ממש אוהבת על מנת להתייעל במטבח ובמהירות להכין מגוון של ארוחות טעימות ובריאות.
יש כאן 7 מתכונים פשוטים ממש, מלאים בטעם, מכילים רכיבים איכותיים, שאפשר להכין מראש ואפילו להקפיא,
ואז ביום שרוצים לאכול רק להוציא מהמקפיא ולבשל.
הכל כבר מתובל ומוכן.
מרינדה פשוט מוסיפה טעם לחזה עוף, והמרינדות האלו יוסיפו כל כך הרבה טעם לחזה העוף ויאפשרו לך גיוון בארוחות במהלך החודש.
הטיפ שלי
את יכולה לפנות 5 דקות במהלך השבוע ולהכין את אחת מהמרינדות האלו ואז להכניס את העוף עם המרינדה למקפיא.
את גם יכולה לפנות בערך 45 דקות ולהכין את כל המרינדות כולן ויש לך ארוחות לחודש שלם!
הנה דרך ההכנה
- להכין את המרינדה לפי המתכון.
- לערבב את חזה העוף עם המרינדה.
- להעביר לקופסת הקפאה, לרשום על הקופסה ״חזה עוף ברוטב______״, ולהקפיא.
- ביום שרוצים לאכול, להוציא את העוף מהמקפיא ולתת לו להפשיר באיטיות במקרר.
- בישול:
- מחבת – ניתן לטגן במעט שמן זית במחבת רגילה או מחבת פסים
- אפייה – אפשר להכניס לתנור ולאפות ב 190 מעלות עד שחזה העוף מוכן (בין 20-30 דקות, תלוי בגודל חזה העוף)
- בהנאה!
לגבי ההקפאה
- את לא חייבת להקפיא. את יכולה להכין ולבשל הכל ביום ההכנה.
- אם את מקפיאה שימי לב לכתוב תאריך ולא להקפיא ליותר מ-3 חודשים.
- אם העוף שלך כבר קפוא? אל תפשירי את חזה העוף אם את מתכוונת להקפיא אותו שוב. את יכולה לשפוך את המרינדות על חזה העוף הקפוא. הן יספגו בהקפאה. בפעם הבאה שתקני חזה עוף טרי, לפני שתקפיאי אותו, הכניסי למרינדה ורק אז הכניסי להקפאה.
- איך להפשיר את העוף? לאט. הדרך הבטוחה היא להוציא מההקפאה ולהעביר למקרר להפשרה איטית במהלך הלילה.
גירסה טבעונית
ניתן להחליף את חזה העוף בפרוסות טופו, טמפה או פטריות פורטבלו גדולות.
הגירסה הטבעונית לא ניתנת להקפאה. יש להשרות במרינדה ולאפות/לטגן לפני האכילה.
1. חרדל לימוני
500 גר׳ חזה עוף ללא העצם פרוס דק לשניצל
2 כפיות שמן זית
4 פרוסות חזה עוף שטוח לשניצל (למנה טבעונית ניתן להשתמש בפטריות פורטבלו)
2 כפיות חרדל דיז'ון אמיתי
מיץ מ-1/2 לימון
מלח
פלפל שחור
2. כוסברה שום
500 גר׳ חזה עוף ללא העצם פרוס דק לשניצל
שמן זית
קליפה מ-1 לימון
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כוס כוסברה קצוצה (אפשר פטרוזיליה למי שלא אוהב כוסברה)
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית כמון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
מלח
3. חמוץ מתוק חריף
500 גר׳ חזה עוף ללא העצם פרוס דק לשניצל
2 כפות רוטב סויה
מיץ מ-1 לימון
2 כפות שמן זית
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
2 שיני שום קצוצות
פלפל חריף או פפריקה חריפה או טבסקו
1 כף סירופ מייפל
4. קארי
500 גר׳ חזה עוף ללא העצם פרוס דק לשניצל
1/4 כוס חלב קוקוס
1 כפית משחת קארי אדומה/ירוקה
1 כפית אבקת קארי צהובה
2 כפות מיץ לימון
1 כפית סוכר קוקוס
מלח
5. ברבקיו
500 גר׳ חזה עוף ללא העצם פרוס דק לשניצל
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה רגילה
2 כפיות פלפלצ׳ומה
1 כף רסק עגבניות
1 כפית דבש
2 כפות מיץ לימון
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת בצל
6. סטאי
500 גר׳ חזה עוף ללא העצם פרוס דק לשניצל
1/4 כוס חלב קוקוס
2 כפות חמאת בוטנים טבעית ללא תוספים
3 כפיות מייפל
3 כפיות אבקת קארי צהובה
4 כפיות רוטב סויה
7. זעתר
500 גר׳ חזה עוף ללא העצם פרוס דק לשניצל
1 כף זעתר איכותי
2 כפות שמן זית
מיץ מ-1 לימון
אופן ההכנה (לכל המרינדות)
- לערבב את כל החומרים של
המרינדה, להוסיף את חזה העוף ולערבב היטב כך שיצופה מכל הצדדים.
- להכנה במחבת: לשים 1 כף שמן זית במחבת על אש בינונית ולטגן עד להכנה
- להכנה בתנור: לחמם תנור ל 190 מעלות. להניח את חזה העוף על תבנית אפייה עם נייר אפייה ולהכניס לתנור עד להכנה (בערך 20-30 דקות).
- להכנה בגריל: להניח על גריל או מחבת פסים ל- 3-4 דקות מכל צד עד לבישול מלא.
הקפאה
- ניתן להקפיא את חזה העוף במרינדה לפני הבישול וגם אחרי הבישול.
- לפני הבישול – להעביר לקופסת הקפאה, לכתוב את שם המנה ותאריך ולהכניס להקפאה.
- ערב לפני הבישול יש להוציא מהמקפיא ולהעביר למקרר להפשרה איטית
- להכין ע״פ ההוראות שיש למעלה.
בתאבון!
***
למלא את המקפיא – מזמינה אותך להצטרף אלי
(יום ראשון מתחילים)
להכין מראש ובקלות ארוחות בריאות וטעימות לכל החודש.
ביום ראשון הקרוב אני פותחת את מחזור 3 – פעילות 5 ימים בקבוצת פייסבוק סגורה, שבה אלמד אותך את השיטה שלי למלא את המקפיא באוכל בריא וטעים לחודש הקרוב.