אחד הקינוחים הפשוטים, המהירים, והטעימים.
ילדים ממש אוהבים (וגם מבוגרים)
והקיץ זה בדיוק הזמן להכין אותו.
ארטיק בננות ושוקולד
חומרים
2 בננות חתוכות לרבעים
150 גר' שוקולד מריר
אגוזים קצוצים
קוקוס טחון
8 שיפודים
אופן ההכנה
- לנעוץ כל רבע בננה על שיפוד ולהכניס להקפאה לשעה לפחות (אפשר יותר).
- אחרי שהבננות קפאו, להמס את השוקולד (במיקרוגל או על הגז).
- המסה במיקרוגל:
להכניס לכלי שמיועד למקרוגל, ולהפעיל 30 שניות. להוציא ולערבב, ולהכניס שוב למיקרו ל-30 שניות, להוציא, לערבב, עד שהשוקולד נמס. - המסה על הגז:
להניח את השוקולד בקערה עמידה בחום, ולהניח את הקערה מעל סירשיש בו מעט מים, כך שהמים לא יגיעו ולא יכנסו לקערת השוקולד. לחמם את סיר המים על הגז, כך שהאדים של המים יחממו את השוקולד שבקערה. לערבב עד להמסה. חשוב – לשים לב שהמים לא יגעו בשוקולד.
- המסה במיקרוגל:
- לטבול כל בננה קפואה בשוקולד ולגלגל מיד באגוזים או בקוקוס
- להכניס שוב להקפאה.