בראוניס שוקולד עם מרכיב סודי
מתכון מעולה, ללא גלוטן
החומרים
400 גר' דלעת חתוכה לקוביות
150 גר' שוקולד מריר איכותי (בערך 60% מוצקי קקאו) שבור לחתיכות
1 כפית קינמון
200 גר' שקדים טחונים (קמח שקדים)
50 גר' אבקת קקאו איכותית
½ 1 אבקת אפייה
¼ כפית מלח
½ כוס דבש
3 כפות סירופ מייפל אמיתי
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3 ביצים אורגניות בינוניות
אופן ההכנה
- לחמם תנור לחום של 160 מעלות.
- להניח נייר אפייה בתבנית מרובעת בגודל 27 ס"מ X 20 ס"מ.
- להניח את הדלעת בכלי המיועד למיקרוגל, להוסיף 2 כפות מים, לכסות ולבשל 8 דקות. להוציא מהמיקרו, לסנן את כל הנוזלים ולהחזיר שוב למיקרוגל לעוד 3 דקות (אפשר לאפות גם בתנ ור כלי סגור כ- 30 דקות)
- בינתיים במיקסר להוסיף את הביצים, דבש, מייפל ווניל ולהקציף לתערובת בהירה.
- להוציא את הדלעת מהמיקרו, ולמעוך אותה לקבלת פירה. להוסיף לדלעת החמה את השוקולד ולערבב עד שהשוקולד נמס מהחום של הדלעת.
- להוסיף את הדלעת והשוקולד לתערובת הביצים, להוסיף את השקדים והקקאו ולערבב בעדינות.
- להעביר לתבנית ולאפות בערך 20-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש. שימו לב לא לאפות יותר מדי.