איילת רוזנפלד | הבית לנשים עסוקות ומצליחות שרוצות להתמלא באנרגיה
  • דף הבית
  • איילת רוזנפלד
  • הדרכות וקורסים
    • למלא את הגוף באנרגיה
    • אוכל שממלא אנרגיה
    • יעוץ אישי
  • בלוג
  • תהיי בקשר
  • דף הבית
  • איילת רוזנפלד
  • הדרכות וקורסים
    • למלא את הגוף באנרגיה
    • אוכל שממלא אנרגיה
    • יעוץ אישי
  • בלוג
  • תהיי בקשר

מרק כרובית חורפי

3 בדצמבר 2020 אין תגובות

המטרה היתה לסיים את מה שיש במקרר.
היתה לי שם כרובית

3 סלקים קטנטנים

ראש שום

וגזר.

מזה הכנתי מרק כרובית פשוט, בעל צבע עמוק וטעים במיוחד.

למתכון - מרק כרובית

רכיבים

1 בצל קצוץ

2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים

2 גזרים חתוכים לעיגולים

1 כרובית מפורקת לפרחים ושטופה

3 סלקים קטנטנים חצויים (או אחד רגיל חתוך לקוביות)

1 ראש שם שום

ציר ירקות או מים

שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל- 190 מעלות.
  2. להניח בתבנית של תנור את פרחי הכרובית והסלק החתוך, ולערבב עם 2 כפות שמן זית.
  3. לחתוך את החלק העליון של ראש השום, ולהניח גם בתבנית עם הכרובית והסלק. 
  4. למרוח מעט שמן זית על ראש השום.
  5. להכניס את הכרובית והשום לתנור ולאפות כ 30 דקות עד שהכרובית מקבלת צבע וראש השום מתרכך.
  6. בסיר גדול לטגן את הבצל עם 1 כפית שמן זית עד שהוא הופך לשקוף.
  7. להוסיף את הגזר והסלרי ולהמשיך לטגן עוד דקה.
  8. להוסיף את הכרובית הצלוייה לסיר עם הגזר והסלרי.
  9. למעוך את ראש השום כדי ששיני השום שהתרככו באפייה יצאו החוצה ולהוסיף אותם לסיר.
  10. להוסיף את ציר הירקות (או המים) בכמות שתעבור את הירקות בסיר.
  11.  לתבל לפי הטעם, לכסות את הסיר, ולהביא לרתיחה.
  12. להנמיך את האש, ולבשל כ 45 דקות.
  13. אחרי הירקות מוכנים ומבושלים, לטחון עם בלנדר יד או בלנדר רגיל את המרק.
  14. אם אוהבים שהמרק פחות סמיך ניתן להוסיף עוד מים.

***

3 סדנאות בישול מהמטבח שלי

כל אחת שעתיים וחצי,
שבהן נכין יחד אוכל לשבוע שלם

לפרטים והצטרפות לחצי כאן (או על התמונה)

« הקודם
הבא »
תגובות פייסבוק

תגובות

השארת תגובה

ביטול

כל שבוע אשלח לך המלצה שבועית על החומרים הכי מעניינים שקראתי/צפיתי/למדתי/הבנתי באותו השבוע. הרשמי כאן:
אני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי במייל ו/או SMS (תמיד תוכל/י להסיר את עצמך מרשימת הדיוור דרך קישור הסרה הנמצא בתחתית המייל)
פוסטים אחרונים
  • תבלינים – טעם החיים – באילו תבלינים אני אוהבת להשתמש כדי לשדרג כל מאכל?
  • צ׳יפס לפת
  • סירות בטטה לארוחה קלילה ומהירה
  • מרק כרובית חורפי
  • נשנוש ליום עבודה עמוס
קטגוריות
  • Mission Success – מיינדסט
  • Self-Care
  • איך היא עושה את זה? שיחות עם נשים מעוררות השראה
  • אישה יפה – ביוטי וסטייל
  • ההמלצה החודשית
  • התארגנות במטבח
  • חשיבה ותודעה
  • כללי
  • להתמלא באנרגיה
  • לצמוח, לגדול ולהתפתח
  • מתכונים
  • עסק מצליח
  • פסח מלא אנרגיה
איילת רוזנפלד © כל הזכויות שמורות. כל החומר המופיע כאן באתר זה מסופק למטרות אינפורמטיביות וחינוכיות בלבד ולא טיפוליות. יש להתייעץ עם רופא לגבי כל חוות דעת או המלצה שניתנת כאן לגבי הסימפטומים או המצב רפואי שלך.