רכיבים
1 בצל קצוץ
2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
2 גזרים חתוכים לעיגולים
1 כרובית מפורקת לפרחים ושטופה
3 סלקים קטנטנים חצויים (או אחד רגיל חתוך לקוביות)
1 ראש שם שום
ציר ירקות או מים
שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל- 190 מעלות.
- להניח בתבנית של תנור את פרחי הכרובית והסלק החתוך, ולערבב עם 2 כפות שמן זית.
- לחתוך את החלק העליון של ראש השום, ולהניח גם בתבנית עם הכרובית והסלק.
- למרוח מעט שמן זית על ראש השום.
- להכניס את הכרובית והשום לתנור ולאפות כ 30 דקות עד שהכרובית מקבלת צבע וראש השום מתרכך.
- בסיר גדול לטגן את הבצל עם 1 כפית שמן זית עד שהוא הופך לשקוף.
- להוסיף את הגזר והסלרי ולהמשיך לטגן עוד דקה.
- להוסיף את הכרובית הצלוייה לסיר עם הגזר והסלרי.
- למעוך את ראש השום כדי ששיני השום שהתרככו באפייה יצאו החוצה ולהוסיף אותם לסיר.
- להוסיף את ציר הירקות (או המים) בכמות שתעבור את הירקות בסיר.
- לתבל לפי הטעם, לכסות את הסיר, ולהביא לרתיחה.
- להנמיך את האש, ולבשל כ 45 דקות.
- אחרי הירקות מוכנים ומבושלים, לטחון עם בלנדר יד או בלנדר רגיל את המרק.
- אם אוהבים שהמרק פחות סמיך ניתן להוסיף עוד מים.