איילת רוזנפלד | הבית לנשים עסוקות ומצליחות שרוצות להתמלא באנרגיה
  • דף הבית
  • איילת רוזנפלד
  • הדרכות וקורסים
    • למלא את הגוף באנרגיה
    • אוכל שממלא אנרגיה
    • יעוץ אישי
  • בלוג
  • תהיי בקשר
  • דף הבית
  • איילת רוזנפלד
  • הדרכות וקורסים
    • למלא את הגוף באנרגיה
    • אוכל שממלא אנרגיה
    • יעוץ אישי
  • בלוג
  • תהיי בקשר

עוגת שוקולד לאמיצים

10 בינואר 2022 אין תגובות

אחת מהעוגות הטעימות שעשיתי היא עוגת שוקולד, שבמקום קמח אני משתמשת ב… שעועית שחורה 🙂

כן!

זו אחת מעוגות השוקולד הטעימות ביותר שתטעמו. נכנסתי למטבח, טחנתי, צילמתי, ערבבתי, צילמתי, אפיתי ושוב צילמתי, והכנתי לכם את המתכון הבא על מנת שתוכלו להנות גם אתם מהטעם הנפלא.

אז תכינו את המצרכים הבאים:

תמונה8

דבר ראשון יש לטחון את השעועית השחורה

IMG_6460

ואז להוסיף את שאר הרכיבים של העוגה ולהמשיך לטחון.

אני לא אוהבת כל כך מתוק והמתיקות של הדבש וסוכר הקוקוס הספיקו לי. אם אתם רוצים יותר מתוק – הוסיפו עוד סוכר קוקוס. לטעמי אין צורך.

IMG_6477

זה אמור להראות כך:

IMG_6481

להעביר לתבנית מכוסה בנייר אפייה:

IMG_6490

ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 35-40 דקות:

IMG_6524

להוציא ולקרר על רשת.

בינתיים להכין את הרוטב. אלו הרכיבים של הרוטב – 2 מרכיבים בלבד:

תמונה11

להמיס את הרכיבים של הרוטב. אפשר בכלי זכוכית במיקרו, ולערבב כל 30 שניות, ואפשר על קערת מים רותחים על הגז.

לשפוך על העוגה, לקרר, ולהנות!

IMG_6548

למתכון

עוגת שוקולד לאמיצים

אם לא תספרו – אף אחד לא ידע שיש כאן מרכיב סודי בעוגה הזו

רכיבים לעוגה

  • 2 כוסות שעועית שחורה מבושלת (אפשר מונבטת)
  • 4 ביצים
  • ¼ כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס דבש
  • 1/4 כוס סוכר קוקוס (אפשר יותר אם רוצים שהעוגה תהייה מתוקה יותר)
  • ¼ כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
  • ½ כפית סודה לשתייה

לציפוי

  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מאיכות טובה
  • 1/4 כוס חלב שקדים
אופן ההכנה
  1. לחמם תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. לטחון במעבד מזון את השעועית השחורה עד לקבלת מחית.
  3. להוסיף את שאר החומרים ולהמשיך לטחון עוד 1-2 דקות.
  4. להעביר לתבנית אפייה מאורכת שמכוסה בנייר אפייה
  5. לאפות כ- 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי
  6. להוציא ולקרר.
  7. לרוטב
  8. להמס את השוקולד עם החלב או בכלי זכוכית במיקרו או על מים חמים על הגז.
  9. לשפוך על העוגה הקרה ולקרר.
3.3.3077

ספרו לי איך יצא?

באהבה
איילת

 

« הקודם
הבא »
תגובות פייסבוק

תגובות

השארת תגובה

ביטול

כל שבוע אשלח לך המלצה שבועית על החומרים הכי מעניינים שקראתי/צפיתי/למדתי/הבנתי באותו השבוע. הרשמי כאן:
אני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי במייל ו/או SMS (תמיד תוכל/י להסיר את עצמך מרשימת הדיוור דרך קישור הסרה הנמצא בתחתית המייל)
פוסטים אחרונים
  • אמא מרגישה שחוקה
  • עוגת שוקולד לאמיצים
  • למה אנחנו נרדמות אחרי האוכל?
  • למה שינוי יכול להיות כל כך קשה?
  • שגרת הבוקר שלי
קטגוריות
  • Mission Success – מיינדסט
  • Self-Care
  • איך היא עושה את זה? שיחות עם נשים מעוררות השראה
  • אישה יפה – ביוטי וסטייל
  • ההמלצה החודשית
  • הכימיה של הגוף
  • התארגנות במטבח
  • חשיבה ותודעה
  • כללי
  • להתמלא באנרגיה
  • לצמוח, לגדול ולהתפתח
  • מתכונים
  • עסק מצליח
  • פסח מלא אנרגיה
איילת רוזנפלד © כל הזכויות שמורות. כל החומר המופיע כאן באתר זה מסופק למטרות אינפורמטיביות וחינוכיות בלבד ולא טיפוליות. יש להתייעץ עם רופא לגבי כל חוות דעת או המלצה שניתנת כאן לגבי הסימפטומים או המצב רפואי שלך.