הנשנוש האולטימטיבי ליום עמוס, ועכשיו זו בדיוק העונה.
קיימים עשרות מינים של דובדבנים, אבל מבדילים בעיקר בין שני סוגים – מתוקים וחמוצים והעונה העיקרית שלהם היא בין מאי–יולי.
מעבר לכך שהדובדבנים הם הנשנוש הכי טעים שיש לדעתי, יש בהם חומרים שמגנים, שומרים, מחזקים וממלאים אותנו באנרגיה.
פצצת אנרגיה
כנשים עסוקות, יש לנו כל כך הרבה כובעים לפעול בהם במהלך היום, גם עסק או קריירה להוביל, גם משפחה לטפל בה, גם לטפח את הזוגיות, ועוד, ואנחנו פשוט צריכות אנרגיה כדי לעשות את כל אלו.
מכשיר חשמלי מתחבר לחשמל שמטעין אותו ומאפשר לו לפעול. אנחנו לא יכולות להתחבר לחשמל, לכן זקוקות למטען אחר שימלא אותנו.
אוכל הוא מטען חזק.
הוא יכול לרוקן או למלא באנרגיה.
אני מעדיפה להכניס לגוף מאכלים שמעלים את האנרגיה שלנו ולא להסתמך על כוסות קפה שישאירו אותי עירנית.
דובדבנים הם מטען חזק מאוד. הם פשוט ממלאים אותנו באנרגיה.
1 כוס של דובדבנים מספקת לנו אנרגיה לאורך מספר שעות, בגלל הסיבים התזונתיים שיש בדובדבנים. ויטמיני B שיש בהם עוזרים בתהליך הייצור של האנרגיה.
בנוסף, העומס הגליקמי שלהם מאוד נמוך, מה שאומר שהסוכר שלהם מגיע לאט לזרם הדם, ולכן מעלה את האנרגיה שלנו בצורה הדרגתית.
שומרים עלינו מפני קרינת המחשב
כשאנחנו יושבות שעות מול מחשב, מאגרי ויטמין C מתרוקנים בגלל הקרינה ובגלל הרדיקלים החופשיים.
בכוס דובדבנים יש 10.8 מ״ג של ויטמין C, מהווה 18% מהצריכה היומית המומלצת של הויטמין.
שימו לב – בדובדבנים מיובשים אין ויטמין C, ובקפואים תכולת הויטמין נמוכה הרבה יותר.
פוקוס, ריכוז, חדות במהלך היום
הצבע האדום של הדובדבנים מגיע מקבוצות שונות של נוגדי חמצון כמו קרוטנואידים ואנטיציאנינים, שיש להם השפעה חזקה על בריאות המח, ונמצאו שהם משפרים משמעותית את הפעולות קוגנטיביות שלנו, מחזקים יכולות למידה, מחזקים את הזכרון, ופשוט שומרים על המח שיתפקד טוב.
מחקרים הראו שאנשים שאכלו דובדבנים באופן קבוע, התפקוד המוחי שלהם היה טוב יותר.
ככל שצבע הדובדבן יותר חזק ואדום, כך יש בו יותר נוגדי חמצון.
סטרס, לחץ ועומס יומיומיים
מי שמנהלת עסק/קריירה, יודעת שיש לא מעט רגעי לחץ במהלך השבוע. עומס, דאגות, עשייה, אנשים, פגישות ועוד, שמרוקנים לנו את הסוללה.
נוגדי החמצון שיש בדובדבנים מצד אחד מרגיעים, ומצד שני מתקנים נזקים שהלחץ והמתח עשו לגוף.
לילה טוב
אם כל מה שכתבתי כאן לא מספיק, אז אחד הדברים המהממים בדובדבנים זה שיש בהם מלטונין טבעי.
מלטונין הוא ההורמון שעוזר לנו לישון בלילה, ואחרי יום עבודה חשוב לאפשר לגוף ולמח לנוח כדי למלא את המצברים שלנו ליום המחרת.
דובדבנים לפני השינה עוזרים לנו לישון טוב בלילה.
איך לאכול אותם?
פשוט לנשנש אותם כך, כמו שהם.
ואם אתן רוצות להכין נשנוש טעים ופשוט, הנה מתכון שאני אוהבת במיוחד.
דובדבנים מצופים בשוקולד
רכיבים
במתכון הזה יש 3 רכיבים בלבד:
דובדבנים – אני תמיד מעדיפה את הדובדבנים האדומים, שיש בהם קצת חמצמצות, כי הם מכילים יותר ערך תזונתי, הרבה יותר נוגדי חמצון, ופחות סוכר.
שוקולד – תמיד עדיף להשתמש בשוקולד מריר עם 60% או יותר מוצקי קקאו. כך יש בו פחות סוכר.
שמן קוקוס – כמובן להשתמש בשמן מכבישה קרה. אפשר גם להשתמש בשמן זית או שמן זרעי ענבים.
המסת השוקולד – אנחנו נשתמש בשוקולד מומס, ויש 2 שיטות להמסת שוקולד (הסבר בהמשך)
מאוד מאוד קל להכין
- שטיפה – דבר ראשון יש לשטוף את הדובדבנים ולייבש היטב. דובדבנים רטובים לא ניתן לצפות בשוקולד בצורה אחידה וטובה.
- המסה – אנחנו נשתמש בשוקולד מומס, ויש 2 שיטות להמסת שוקולד:
- מיקרוגל – אם את ממיסה במיקרו, יש להכניס ל– 30 שניות כל פעם, וכל פעם להוציא ולערבב עד שהשוקולד נמס וחלק לגמרי.
- בן מארי – אפשר להניח את השוקולד בקערה קטנה, להניח את הקערה מעל סיר שיש בו מעט מים (אסור שהמים יכנסו לקערה עם השוקולד), ופשוט להרתיח את המים שיש בסיר על הגז. כשהמים בסיר מתחממים, הם ממיסים את השוקולד שנמצא בקערה. יש לקבל שוקולד מומס חלק לגמרי.
- ערבוב – כשהשוקולד נמס יש להוסיף את שמן הקוקוס ולערבב היטב. השמן פשוט מרכך את השוקולד והופך אותו למבריק ונח לעבודה.
- טבילה – יש לטבול כל דובדבן בשוקולד המומס ולהניח על תבנית או צלחת עם נייר אפייה.
- קירור – לאחר שציפינו את כל הדובדבנים בשוקולד, להכניס למקרר עד שהשוקולד מתקשה
איך לאחסן
אחרי שהשוקולד על הדובדבנים מתקשה, ניתן להעביר לקופסה אטומה ולשמור במקרר.
מתכון – דובדבנים מצופים בשוקולד
רכיבים
2 כוסות דובדבנים (כ– 350 גר׳)
70 גר׳ שוקולד מריר (עדיפות לשוקולד עם 60% או יותר של מוצקי קקאו)
1 כפית שמן קוקוס
אופן ההכנה
- להמס את השוקולד (הסבר מדוייק למעלה).
- כשהשוקולד נמס להוסיף את שמן הקוקוס ולערבב היטב.
- לטבול כל דובדבן בשוקולד המומס ולהניח על תבנית או צלחת עם נייר אפייה.
- לאחר שציפינו את כל הדובדבנים בשוקולד, להכניס למקרר עד שהשוקולד מתקשה.
- ניתן לאחסן בקופסה אטומה במקרר
בתאבון!
תכנון חודש מלא אנרגיה – הדרכה אינטרנטית – לחצי כאן
נראה קל יפה וטעים