הנה כמה דרכים מהירות ופשוטות שאת יכולה להפוך ארוחות לכאלו שהילדים שלך יאהבו:
- חשבי מיני – ילדים קטנים אוהבים דברים קטנים. גלגלי את הקציצות לקטנטנות, הכיני מיני המבורגרים, חתכי סנדוויצים לגודל קטן ויפה, והכיני אריזות קטנטנות.

- הוסיפי פיתה – פיתה תמיד הופכת את זמן האוכל ליותר מרגש. אם סלט ירקות לא כל כך ירגש אותם, אז להכניס את אותם הירקות לתוך מיני פיתה קטנה מקמח מלא (יש כאלו והן ממש טעימות), יחד עם עוף או טופו, כולל רוטב מיוחד כמו רוטב אלף האיים, יעשה את העבודה.
- הצורה כן חשובה – ממליצה לך להשקיע בכמה חותכני עוגיות מיוחדים, או אפילו רק לחתוך את האוכל לצורות בעזרת סכין חד. ילדים יאהבו לאכול פירות וירקות אם הם חתוכים בצורות יפות. למשל קוביות מילון לא יהיו כל כך אטרקטיביות, בעוד שפרחים, כוכבים או לבבות ממילון יהיו להיט. אפשר גם לחתוך סנדוויצ׳ים לצורות מיוחדות ולעשות פנקייקים בצורות שונות וכיפיות.
- רטבים ומטבלים – רטבים ומטבלים הם דרך נהדרת לגרום לילדים שלך להתרגש מהאוכל. הילדים ישמחו לאכול ירקות אם הם יכולים לטבול אותם בחומוס, בטחינה, בממרח אבוקדו, אלף האיים, או כל מטבל אחר. היי יצירתית! את יכולה גם לחתוך טופו לרצועות ולתת להם לטבול אותו ברוטב חמאת בוטנים למשל.
הנה מתכון לצ׳יפס לפת עם רוטב מיונז שקדים מהמם (בתמונה) - השתמשי בבלנדר – יש ילדים שממש בררנים לגבי המרקם של המאכלים שלהם. אם את מכינה רטבים, את יכולה אז ממש לטחון הכל כך שהם לא ירגישו מה יש בפנים. הכניסי הרבה ירקות ועשבי תבלין לתוך רוטב עגבניות למשל וטחני הכל בבלנדר. את יכולה גם לטחון מרק כדי שהמרקם יהיה חלק יותר. הוסיפי ירקות לרוטב של פיצה או פסטה וטחני הכל.
- נופפי במקל הקסמים – יכול להיות שירקות צלויים בתנור לא יעשו את זה לילדים שלך, אבל ירקות צלויים על שיפוד יהיו להיט. במיוחד אם גם תוסיפי לזה איזשהו רוטב לטבילה. נעצי את המאכלים על שיפוד או על קיסם וזה יהיה ממש אטרקטיבי.

הכי חשוב – אני מאמינה שילדים צריכים להיות מעורבים במטבח. תני להם לעזור לך. אם הם קטנים הושיבי אותם על השיש או תני להם לעמוד עם סולם קטן שיגיעו לשיש והכינו יחד את האוכל.
מזמינה אותך ואת הילדים שלך להכין איתי את כל הארוחות שלכם לשבוע – הכל דרך האינטרנט.
סדנאות בישול מצולמות בוידאו שבהן אני מראה לך צעד אחר צעד איך להכין אוכל שאת והילדים שלך יאהבו בצורה קלה ופשוטה. להכין יחד את כל הארוחות לשבוע.