בימים כאלו, קשים ועמוסים רגשית, המפלט שלי זה הרבה פעמים המטבח.
אני נכנסת מדי פעם, מבשלת, מערבבת, מנסה, מכינה,
ואז חוזרת לעסק ולעשייה שלי.
זה עוזר לי לנקות את הראש,
ובעיקר להכין לי מלאי אוכל טוב במקרר.
מעבר לכך שהמטבח הוא סוג של אסקפיזם, אני חושבת שדוקא בימים כאלו חשוב שנזכור לטפל ולחזק את עצמנו.
זה הזמן להכין אוכל טוב במקרר שיהיה לנו לשבוע. אוכל שממלא אנרגיה.
אוכל מרכיבים טריים עונתיים שקל לנו להרכיב ממנו מנות מגוונות בקלות.
אז השבוע הכנתי מספר רכיבים שאוכל לערבב במהלך השבוע ולהכין ברגע מגוון ארוחות.
הרכיבים שהכנתי השבוע:
- דלעת ערמונים בתנור
- כרובית אפוייה
- תירס
אופן ההכנה כאן בסרטון
מספר ארוחות פשוטות שניתן להרכיב ממה שהכנתי
1. כרובית ודלעת ערמונים כתוספת לדג/טופו/עוף – פשוט להגיש את הכרובית, הדלעת והתירס כתוספת ממש טעימה וקלילה לטופו/דג/עוף
2. סלט כרובית עם גמבה טרייה, הרבה לימון וכוסברה
הרכב הסלט:
- פרחי כרובית אפויים
- גמבה טרייה קצוצה
- כוסברה קצוצה
- שן שום קצוצה
- מלח
- שמן זית
3. סלט שעועית אדומה ותירס
אני תמיד משתדלת שיהיו לי במקרר קטניות מבושלות שאוכל להוסיף ברגע לכל תבשיל.
![]() |
![]() |
הרכב הסלט:
- גרגרי תירס מופרדים מהקלחים המבושלים
- שעועית אדומה מבושלת
- עגבניות חתוכות
- לימון
- מלח
- שמן זית
***