אחת מהברכות בראש השנה היא הברכה על הדלעת (קרא).
באופן אישי אני מאוד אוהבת את הירק הזה, אבל משום מה הוא לא מהירקות האהובים במיוחד אצל רוב בני האדם.
כשאנחנו יושבים מסביב לשולחן החג ואמורים לברך על הדלעת, כל אחד לוקח קמצוץ, רק כדי לקיים את הברכה. אין באמת התלהבות. לעומת התפוח בדבש ששם בד״כ מתנפלים על הצלחת (או רימון), הדלעת בד״כ נשארת די יתומה ולא ממש רצוייה.
ואני חשבתי שזה ממש לא פייר עבורה.
היא ירק מיוחד וכיפי (מבחינה בוטאנית היא נחשבת בכלל לפרי), וצריך לתת לה את המקום הראוי לה.
אני מסוגלת לאכול אותה כך, טרייה, כי היא ממש טעימה לי, אבל בגלל שהיא לא כל כך אהודה בקרב הסועדים, אני משתדלת להכין איתה מתכונים מיוחדים ומפתים.
אני מנסה לעשות לה יחסי ציבור דרך מתכונים טעימים שמבוססים על הדלעת.
![]() |
![]() |
הדלעת היא בסיס מעולה לכל כך הרבה מתכונים.
בערכת ראש השנה שהוצאתי לחג, יש מתכון אחר עם דלעת, צ׳יפס בטעמים, וכאן אני רוצה להביא בפניכם מתכון שאני אוהבת במיוחד, וממש מתאים לחג – בראוניז דלעת!
אם לא תגידו למי שטועם את הבראוניז שיש במתכון הזה דלעת, הוא לא ינחש לעולם.
הבראוניז רכים, נימוחים וממש טעימים.
במתכון הזה את הקמח מחליפה הדלעת יחד עם שקדים, וההמתקה נעשית עם דבש ומייפל.
אז קדימה, למתכון:
בראוניז שוקולד (דלעת)
החומרים
400 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
150 גר' שוקולד מריר איכותי (בערך 60% מוצקי קקאו) שבור לחתיכות
1 כפית קינמון (לא חובה)
200 גר' שקדים טחונים (קמח שקדים)
50 גר' אבקת קקאו איכותית
½ 1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
½ כוס דבש (100 מ״ל)
3 כפות סירופ מייפל אמיתי
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 ביצים אורגניות בינוניות
אופן ההכנה
- לחמם תנור לחום של 160 מעלות.
- להניח נייר אפייה בתבנית מרובעת בגודל 27 ס"מ X 20 ס"מ.
- לבשל את הדלעת עד שתתרכך (במיקרוגל, על הגז או בתנור):
- במיקרוגל – להניח את הדלעת בכלי המיועד למיקרוגל, לכסות ולבשל 6-8 דקות. יש להוציא ולערבב כל 3 דקות.
- על הגז – להניח את קוביות הדלעת בסיר, להוסיף 2 כפות מים, ולחמם על אש קטנה עד שהדלעת מתרככת.
- בתנור – להניח את קוביות הדלעת בכלי מיועד לתנור, לכסות היטב ולאפות בתנור שחומם ל 180 מעלות כ- 30-50 דקות עד שהדלעת מתרככת.
- בינתיים במיקסר לשים את הביצים, דבש, מייפל ווניל ולהקציף לתערובת בהירה.
- אחרי שהדלעת התרככה, למעוך אותה עם מזלג לקבלת פירה.
- להוסיף את השוקולד ולערבב עד שהשוקולד נמס מהחום של הדלעת. להוסיף את הקינמון אם רוצים, ולערבב.
- לקרר את תערובת הדלעת והשוקולד, ואחרי שהיא התקררה להוסיף אותה לתערובת הביצים (אם התערובת מאוד חמה, היא תגרום לביצים להיקרש ולהפוך לחביתה).
- להוסיף את קמח השקדים, אבקת הקקאו, אבקת אפייה והמלח ולערבב.
- להעביר לתבנית ולאפות בערך 30 דקות עד שקיסם יוצא יבש. שימו לב לא לאפות יותר מדי. כשמוציאים את הבראוניז מהתנור, הוא עדיין קצת רך, ומתקשה קצת יותר כשמתקרר.
ספרו לי למטה בתגובות איך יצא לכם!
* * *
ערכת ראש השנה – אני עוזרת לכם להתארגן עם התפריט והמתכונים
הכנתי את המתכונים האהובים עלי וריכזתי אותם ב- 2 מדריכים עם מתכונים מפורטים וסרטוני וידאו.
![]() |
![]() |
מה יש בערכה:
- מדריך מתכונים לארוחת החג עם המתכונים מהמטבח שלי. אלו שהמשפחה שלי ואני אוהבים במיוחד
- מדריך מתכונים לסימני החג (הברכות) – מתכונים מיוחדים שאני אוהבת להכין עם רכיבי הברכות
- 7 סרטוני וידאו מהמטבח שלי לחלק מהמתכונים
- הסברים לכל מתכון מה ניתן להכין מראש? מה לשמור במקרר וכמה זמן? מה ניתן להקפיא? מה חשוב להכין ביום הארוחה?
- גירסה טבעונית לכל מתכון שיש בו רכיבים מהחי
לכל הפרטים על ערכת ראש השנה – לחצו כאן
חג שמח ושנה מקסימה
איילת
מתכון נהדר. אני לא זוכרת כבר לפני כמה שנים שלחת אותו – אבל אני מכינה את הבראוניז האלה לא רק בראש השנה. תודה, איילת, ושנה טובה ובריאה
תודה שרה, כיף לי לשמוע!
זה אחד מהמתכונים הותיקים שלי והאהובים עלי.
נזכרתי בו לקראת ראש השנה, אבל אין ספק שהוא מעולה כל השנה.
שנה מאושרת ובריאה גם לך
ושוב חלפה שנה, ואת ממשיכה לחדש ולהפתיע לצד המתכונים המעולים הוותיקים. תודה, איילת ושנה טובה ומתוקה
היי, נראה מתכון מעולה. יש לך רעיון איך לטבען אותו?
הי ענת, מכיוון שלא עשיתי נסיונות לטבען את המתכון, אני לא יכולה לומר לך בודאות.
זה דורש בדיקה
נראה טוב..
את יכולה להמיר את המשקל לכפות/כוסות מדידה (דלעת, שקדים, קקאו)?
תודה!
תודדה,
אין לי מידות מדוייקות כרגע. בפעם הבאה אמדוד ואעדכן
תודה איילת על המתכון הנהדר.
אבקת אפייה נחשבת לבריאה?
אפילו שהיא בלי אלומיניום, זה לא מזון סינתטי?
הי מיכל,
שמחה שאהבת את המתכון!
לגבי אבקת אפייה – הכל תלוי בכמויות שנכנסות לגוף.
אבקת אפייה מכילה סודה לשתייה ועמילן.
בכמויות הקטנות בשימוש לעוגה אין בעייה.
האלומניום שבה יכול ליצור נזק בריאותי כשהוא מצטבר בגוף.