לקראת חג חנוכה החלטתי להעלות מתכון קצת שונה, וממש טעים של לביבות בטטה וקייל מתוקות – הן מתוקות תרתי משמע.
הן ממש מעולות לערבי הדלקת הנרות המשפחתיים, וגם כיפיות לארוחת צהרים/ערב יחד עם מנה חלבונית (עוף, הודו, דג, טמפה או טופו) וכמובן בתוספת ירקות.
אני אוהבת לאכול את הלביבות האלו בארוחת ערב יחד עם סלט גדול, ויחד עם רוטב האוכמניות שיש גם בפוסט הזה. פשוט תטבלו את הלביבות ברוטב האוכמניות ותראו איך זה טעים!
לביבות בטטה וקייל מתוקות
(המתכון לקוח מתוך בון אפטיט – מועדון מתכונים כל חודש)
מספר מנות : 16 לביבות
רכיבים להכנה
2 בטטות גדולות
3 כוסות עלי קייל (ללא הגבעולים)
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
1 כפית גרהם מסאלה
1/2 1 כוסות קמח חומוס
1/4 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
קורט פפריקה חריפה
מלח
1 כף שמן זית
ההכנה:
- לחמם תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- להניח את הבטטות בתבנית ולאפות בתנור עד שהן מתרככות (כ- 1 שעה)
- בינתיים לקצוץ את הקייל והכוסברה יחד עם המלח במעבד מזון. להשאיר למנוחה כ – 15 דקות.
- לסחוט היטב את הנוזלים.
- להוציא את הבטטות מהתנור, לחצות במרכז ולהוציא עם כף את כל תכולת הבטטה.
- להוסיף את הבטטות לירק, לתבל עם גרהם מסאלה, פפריקה חריפה.
- להוסיף את קמח החומוס ולערבב היטב. המרקם יהיה קצת רך אבל ניתן להכין קציצות. במידה והמרקם ממש רך ולא ניתן לעצב קציצה עם הידיים, יש להוסיף עוד 1/4 כוס שיבולת שועל.
- להכין 16 קציצות ולהניח את הקציצות בתבנית אפייה שיש בו נייר אפייה המרוח במעט שמן זית.
- למרוח מעט שמן זית על כל קציצה ולהכניס לאפייה בתנור כ-15 דקות עד שהקציצות מקבלות גוון אפוי *
* יש לשים לב שהקציצות לא יתייבשו.
* ניתן להכין את הקציצות מראש ללא אפייה, לשמור במקפיא, ולאפות ממש לפני ההגשה.
רוטב אוכמניות קטיפתי להגשה עם הלביבות
רכיבים
1/4 1 כוסות אוכמניות קפואות שהופשרו
1 תפוז קטן מקולף
1/2 כוס אגוזי קשיו
1-2 תמרים מזן מג'הול מגולענים
2 כפיות חומץ בלסמי
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
- להכניס את כל המרכיבים לבלנדר ולטחון עד לקבלת מחית חלקה.
- להעביר לקופסה אטומה ולשמור במקרר להגשה עם על סלט.
חג חנוכה שמח ומלא אור!!