עכשיו בדיוק העונה של הלפת.
זה ירק שורשי שלדעתי לא נותנים לא את הכבוד הראוי.
הוא טעים, וחריף, ובד״כ מוסיפים אותו למרקים ותבשילים, וכמעט אין לו מנות סולו רק שלו.
אז החלטתי לקחת את השורש המופלא הזה, ולהכין ממנו צ׳יפס.
ממש טעים.
הרבה יותר בריא מתפוח אדמה כי האינדקס הגליקמי שלו נמוך יותר ויש בו המון ערך תזונתי.
חוץ מזה שזה גיוון ומדי פעם לגוון זה חשוב.
*התיבול
אני שמתי 1 כפית כורכום, 1 כפית פלפלצ׳ומה, 1 כפית פלפל לימוני, 1 כפית אבקת שום
אבל אפשר גם להשתמש בתערובות מוכנות כמו:
3 כפיות תערובת בהראט או ראס אל חנות או אבקת קארי או ערבוב של כולם
אפשר גם רק מלח ופלפל
מה שאתם אוהבים.
אז הנה המתכון:
למתכון – צ׳יפס לפת
רכיבים
3-4 לפתות קלופות וחתוכות למקלות (כמו צ׳יפס)
4 כפות שמן זית
4 כפיות תבלינים לפי מה שאת אוהבים (*ראו הערה למעלה).
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל 220 מעלות (זה חום גבוה)
- לחתוך את הלפת למקלות כמו צ׳יפס להניח בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
- להוסיף את שמן הזית והתבלינים ולערבב היטב שכל רצועות הלפת יהיו מכוסות
- להכניס לתנור שלחומם מראש ולאפות עד שהלפת מוכנה ומקבלת גוון זהוב (20-30 דקות). שימו לב שלא ישרף.
- להגיש עם מטבל מיטונז טבעוני (מתכון בהמשך)
מיונז טבעוני (מתוך הספר שלי ״מתחילים לאכול נכון״)
רכיבים
1/2 כוס חמאת שקדים
2 שיני שום קצוצות
1 כפית חרדל
מיץ מ-1 לימון
מים לפי הצורך (להתחיל מ-1/4 כוס ולהוסיף בהתאם)
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. בבלנדר חזק לטחון את כל המרכיבים עד לקבלת ממרח מיונז חלק.
2. ניתן להוסיף לאט לאט מים בהתאם לסמיכות הרצויה.
3. להעביר לכלי אטום למקרר.
***