בגלל שאני כל כך אוהבת את הבוקר, והכי יעילה בבוקר, ורוצה להקדיש את שעות הבוקר לקידום דברים שבא לי לקדם, אין לי חשק "לבזבז" זמן על להכין לי אוכל. לכן אני מעדיפה להכין מראש, ובבוקר רק לשלוף מהמקרר ולאכול.
גיליתי גם שיש מאכלים שממש מרוקנים אותי מאנרגיה, ואחרי שאני אוכלת אותם אני מרגישה עייפה ממש, ואם אני באמת רוצה לנצל את השעות הכי טובות שלי, אני חייבת להיות מלאת אנרגיה, ולאוכל יש תפקיד ממש חשוב.
ברגע שאני אוכלת מאכל שלא נכון לי, הגוף צריך להשקיע כל כך הרבה אנרגיה בפירוק שלו, שהוא שואב את האנרגיה הזו ממערכות אחרות בגוף, ואני מרגישה מרוקנת ועייפה. ואז אין סיכוי לקדם את מה שאני רוצה לקדם בצורה יעילה.
לכן אני משתדלת להקיף את עצמי במאכלים שאני יודעת שהם טובים ונכונים לי.
הנה כמה דוגמאות של ארוחות שאני ממש אוהבת, שממלאות אותי באנרגיה, שנותנות לגוף כמות גדולה של ערך תזונתי ושאני מכינה מראש ואז יש לי לכל השבוע:
פודינג צ'יה ופירות
פודינג הצ'יה והפירות עמוס בנוגדי חמצון, מכיל כמות גדולה של אומגה 3, עמוס בסיבים תזונתיים ולכן מאוד משביע, וממש ממש טעים!
מספר מנות: 3
זמן הכנה: 5 דקות ערבוב (ואז 10 דקות המתנה)
רכיבים:
3/4 כוס זרעי צ'יה
3 כוסות חלב שקדים או חלב קוקוס
3 כפיות סירופ מייפל אמיתי או דבש
להגשה:
פירות חתוכים
אגוזים קצוצים
שבבי קקאו
3 צנצנות עם מכסה
אופן ההכנה
- בכל צנצנת לשים 1/4 כוס של זרעי צ'יה, עם 1 כוס חלב שקדים/קוקוס (אם משתמשים בחלב קוקוס אני אוהבת לשים בכל מנה 1/4 כוס חלב קוקוס ו-3/4 כוס מים), 1 כפית של סירות מייפל או דבש (אם רוצים מתוק יותר אפשר להוסיף עוד סירופ) ולערבב היטב.
- להמתין כ- 10 דקות כדי שזרעי הצ'יה יתחילו לתפוח , לערבב שוב, ולהשאיר למנוחה עוד שעה בערך עד לקבלת ג'ל.
- לכסות היטב ולהכניס למקרר.
- בבוקר להוציא, ולפני ההגשה לחתוך מעל פירות, ולפזר חופן של אגוזים קצוצים ושבבי קקאו.
פנקייקים מעולים (ללא גלוטן)
אני מכינה כ-6 פנקייקים בערך, מכניסה לקופסה אטומה ואז יש לי פנקייקים לכל השבוע. הפנקייקים עשויים מכוסמת וקינואה, ולכן המנה מכילה כמות יפה של חלבון, ופחמימה איכותית שמתפרקת לאט בגוף ונותנת את האנרגיה שאני צריכה לריכוז ועשייה במהלך הבוקר. ואין מה לומר שהפנקייקים האלו ממש ממש טעימים!
הגירסה הכי טעימה של פנקייקים שאכלתי.
מספר מנות: 5-6
זמן הכנה: 10 דקות ערבוב + 15 דקות טיגון
רכיבים
1 בננה בשלה
1/2 1 כפות של שמן זית/ קוקוס /אבוקדו
1/2 1 כפות סירופ מייפל טבעי
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 1 כוס חלב שקדים (או כל נוזל אחר)
3/4 כוס גרגרי כוסמת ירוקה לא מבושלת
3/4 כוס שיבולת שועל
1/4 כוס קמח שקדים
אופן ההכנה
- להכניס לבלנדר חזק את הכוסמת ושיבולת השועל ולטחון היטב לקמח דק.
- להוסיף את כל הרכיבים ולטחון היטב לעיסה חלקה (אם העיסקה סמיכה מדי יש להוסיף עוד קצת נוזלים).
- לשמן עם ממש מעט שמן מחבת נון סטיק (אם יש עודף שמן יש לנקות את המחבת עם נייר סופג)
- לחמם את המחבת על האש, וכשהיא חמה יש לשפוך עם מצקת מעט מהתערובת למחבת.
- להטות את המחבת כך שהתערובת מתפזרת ולהשאיר על האש כ- 2 דקות עד שהפנקייקים מקבלים גוון מלמטה.
- להפוך ולטגן עוד דקה.
- ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.
- כשרוצים לאכול פשוט להוציא מהמקרר ולחמם על מחבת יבשה (ללא שמן) עד שהפנקייקים חמים.
- ניתן להגיש עם פירות חתוכים, אגוזים קצוצים, פירות יער, גוג'י ברי, סירופ מייפל, קוקוס, שבבי קקאו או כל מה שעולה על דעתכן.
שייק בוקר סגול
מה לא נאמר כבר על שייק. כשמכינים אותו נכון, עם המרכיבים הנכונים, זו אחת מארוחות הבוקר הכי טובות לגוף שנותנות הכי הרבה אנרגיה.
ברגע שאנחנו טוחנים את הירקות והפירות, מאוד קל לגוף לעכל ולספוג את הרכיבים, וזו ממש כמו זריקת אנרגיה, וממש משביע.
אני אוהבת להכין מראש במקרר קופסאות עם כל המרכיבים, ואז בבוקר פשוט לשפוך לבלנדר, להוסיף נוזלים ולאכול טרי.
מספר מנות: 2
זמן הכנה: 10 דקות הכנה + 2 דקות ביום שבו אוכלים את המנה
רכיבים
2 יחידות פרי
1/2 סלק
1/2 כוס אוכמניות כחולות קפואות שהופשרו
2 תמר מג'הול
3 כוסות עלים ירוקים (תרד, קייל, מנגול וכד')
1/2 כוס עלי נענע טריים
ליום שבו אנחנו אוכלות – 1 כוס נוזלים – מים/חלב שקדים/חלב קוקוס/מיץ רימונים וכד'.
2 קופסאות אטומות
אופן ההכנה
- בכל קופסה להכניס את פרי אחד חתוך, 1/4 סלק, 1/4 כוס אוכמניות כחולות, 1 תמר מג'הול, 1/2 1 כוסות עלים ירוקים ונענע.
- לאטום את הקופסאות עם מכסה ולהכניס למקרר.
- בבוקר להוציא מהמקרר קופסה אחת, להעביר לבלנדר, להוסיף נוזלים ולטחון.
- להעביר לכוס הגשה ובתאבון!
בתאבון!!!
שלום רב .
לגביי הסדנא האינטרנטית .
אם אני נרשם לסדנא .
באיזה דרך הסדנא / אופן ההכנה והחומרים נשמרים אצלי על מנת שאשתמש בעתיד .
תודה .
הי יצחק,
אחרי הסדנה אתה מקבל את ההקלטה ואת המתכונים
כך שתוכל לצפות ולהכין בזמנך הפנוי.
החומרים יהיו זמינים עבורך ופתוחים לצפייה תמיד.
יום מקסים
איילת