השבוע קניתי בשוק משמשים, וכשהגעתי הביתה הבנתי שהם או רכים מדי או קשים מדי, ולא כל כך כיפים לאכילה.
אז ברגע הפכת אותם ללדר.
כל כך פשוט להכין, שלפעמים נדמה שזה לא אמיתי.
ברגע שמגיעה התקופה של המשמשים אני מחכה כמה שבועות, ואז , שנייה לקראת סיום העונה אני קונה ארגז עצום של משמשים, קצת רכים, במחיר זול, ומכינה מהם לדר לכל השנה!
אני כל כך אוהבת לדר.
בשבילי זה ממתק טעים, טבעי ובריא לגמרי.
הוא מתוק – חמוץ בדיוק במידה הנכונה. מלא ערך תזונתי, מלא ויטמינים ומינרלים.
אני יודעת שתשאלו ולכן כבר אענה:
בסרטון הבא אתם תראו שאני מכינה את הלדר במייבש מזון. אבל…
אפשר לייבש את הלדר בתנור
ואפשר לייבש בשמש.
בתנור – בחום של 45-50 מעלות, למשך לילה בערך.
בשמש – יש לנו שמש מדהימה כאן בארץ, ולכן אתם יכולים להוציא את תבניות הלדר לשמש, לכסות בבד עדין (כמו חיתול) רק על מנת שלא יכנסו חרקים, ולהשאיר יום – יומיים עד לקבלת לדר מעולה.
אז הכנתי סרטון שמתאר את כל התהליך הפשוט הזה:
לכו להכין כדי שלא תפספסו את עונת המשמשים המדהימה, וספרו לי כאן למטה איך יצא לכם.
באהבה,
איילת
נ.ב. לדר מתועש מכיל הרבה פעמים סוכר, חומצות שונות ואפילו גופרית בכדי שלא יקבל צבע שחור בייבוש. לכן אני ממש ממש לא ממליצה לאכול את הלדר המתועש.
שתי שאלות האחת מזה המייסד מזון הזה?
והאם לא מוסיפים בכלל סוכר?
מייבש המזון הוא מכשיר שמייבש מזון עם אוויר חם בטמפרטורה של 45 מעלות.
ולא. אני לא מוסיפה סוכר
מה לגבי שומרי סוכר
מי שלא יכול לאכול פירות, הלדר כמובן אסור לאכילה. יש כמובן לפעול בהתאם למצב הבריאותי