אחד הדברים שאני מחפשת כל הזמן זה איך להקל על עצמי ולקצר את זמן ההכנה במטבח.
נכון, אני אוהבת את המטבח ואוהבת לבשל, אבל היום סדר העדיפויות שלי קצת השתנה.
היום בא לי להקדיש את מרב הזמן שלי למשפחה שלי, לעשייה שלי, לעסק שלי, להעצמה שלי ושל אחרים, לפנק את עצמי ואת האחרים, בא לי לטייל יותר, לבלות.
ומכיוון שיש 24 שעות ביממה, שבחלק מהן אני מתכוונת לישון, אני נאלצת לוותר על זמן מטבח…
ולכן אני כל הזמן מחפשת אחר טיפים וטריקים כיפיים, כאלו שיעזרו לי מצד אחד למלא את הבית והמקרר באוכל בריא וביתי, אבל מצד שני לא ידרשו ממני לעמוד שעות במטבח ויאפשרו לי לפנות זמן כדי לחיות את החיים.
אז הנה טריק מקסים שאני משתמשת בו המון.
מחית בטטות!
מה זה אומר?
אני מכינה כמות גדולה של מחית בטטות, מקפיאה במנות, ואז יכולה להכין מגוון גדול של מאכלים.
הנה, כך בדיוק:
אני תמיד משתדלת לקנות בטטות אורגניות. אחרי שתטעמו אותן, לא תרצו לאכול בטטות שאינן אורגניות.
קודם כל אני שוטפת את הבטטות, מניחה בתבנית אפייה עם נייר אפייה, ואופה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד שהבטטות מתרככות (בערך שעה).
מקררת את הבטטות, חוצה אותן ומוציאה את כל המילוי מתוך הקליפה.
עכשיו אני מעבירה למקפיא.
ז"א אני מודדת כמות מדוייקת של כוס מחית. חשוב שהכמות תהייה קבועה, כי אז אני יודעת כמה יש בכל שקית ויכולה לשלב בכל מתכון.
את מלית הבטטות אני מעבירה לשקיות הקפאה (או קופסאות הקפאה).
וכך, תמיד יש לי מחית בטטות זמינה שאני יכולה להשתמש בה במגוון גדול של מאכלים:
- אפשר להוסיף מחית בטטות לפירה תפ״א כדי לשדרג אותו.
- אפשר להכין פירה בטטות ללא תפ"א
- אפשר להוסיף ולהכין מרקים מוקרמים
- אפשר להוסיף לפשטידות
- אפשר להוסיף לחביתות (גם מביצים וגם טבעוניות)
יש אינספור אפשרויות להשתמש ברגע שיש לנו את זה זמין.
הנה שני מתכונים "משוגעים" אבל טעימים במיוחד
לביבות בטטה מתוקות
רכיבים
1 כוס מחית בטטות
2-3 ביצים (אם הביצים קטנות יש להשתמש ב-3 ואם הן גדולות רק ב-2)
1/4 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל אמיתית
2 כפות אוכמניות יבשות ללא סוכר (לא חובה. אפשר גם להחליף באוכמניות קפואות)
1 כפית שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
- לערבב בקערה את כל החומרים מלבד שמן הזית.
- לשים במחבת את שמן הזית ולנגב עם נייר מגבת על מנת להספיג את עודפי השמן.
- לשים כף מתערובת הבטטה ולשטח מעט בתבנית.
- לטגן כ-2-3 דקות מצד אחד.
- יש להפוך בזהירות כי הלביבות מאוד רכות, ולהשתמש במרית טובה שתעזור להפוך את הלביבות בלי שישברו.
- לטגן עוד 2-3 דקות מהצד השני.
כדורי שוקולד עם מרכיב סודי (הבטטה כמובן…)
רכיבים
1 כוס מחית בטטה
1 כוס שביבי קוקוס
4 תמרים רכים מזן מג'הול (ללא הגלעין)
1 כף ממרח שקדים
2 כפיות אבקת קקאו איכותית
1/4 כוס שביבי שוקולד צ'יפס איכותיים
אופן ההכנה
- להכניס למעבד מזון את התמרים ולטחון. אם התמרים קשים, יש להשרות אותם קצת במים.
- להוסיף את שאר החומרים מלבד השוקולד ולטחון בעדינות.
- להוסיף את השוקולד צ'יפס ולערבב
- בידיים רטובות ליצור כדורים, ולגלגל בקוקוס או בשבבי אגוזים.
- לאחסן במקרר. אחרי קירור הכדורים מתקשים.
***
למלא את המקפיא – מזמינה אותך להצטרף אלי
להכין מראש ובקלות ארוחות בריאות וטעימות לכל החודש.
בעוד שבועיים אני פותחת פעילות 5 ימים בקבוצת פייסבוק סגורה, שבה אלמד אותך את השיטה שלי למלא את המקפיא באוכל בריא וטעים לחודש הקרוב.