איילת רוזנפלד | הבית לנשים עסוקות ומצליחות שרוצות להתמלא באנרגיה
  • דף הבית
  • איילת רוזנפלד
  • הדרכות וקורסים
    • למלא את הגוף באנרגיה
    • אוכל שממלא אנרגיה
    • יעוץ אישי
  • בלוג
  • תהיי בקשר
  • דף הבית
  • איילת רוזנפלד
  • הדרכות וקורסים
    • למלא את הגוף באנרגיה
    • אוכל שממלא אנרגיה
    • יעוץ אישי
  • בלוג
  • תהיי בקשר

נשנוש ליום עבודה עמוס

17 בנובמבר 2020 6 תגובות

מענג, קל, מהיר, מרענן, טעיםםםם!

התחשק לי לעצור רגע ולפנק את עצמי.

התחשק לי אנרגיה.

התחשק לי ירקות.

התחשק לי נשנוש מול המחשב, אבל שמתאים גם לארוחת בוקר, צהרים או ערב.

התחשק לי משהו שהגוף שלי יהיה שמח לקבל.

התחשק לי משהו מהיר, שאוכל להכין תוך כדי עבודה, ותוך כדי עשייה, בלי שזה יפריע לזרימה שלי במהלך היום.

התחשק לי משהו צבעוני ויצירתי.

התחשק לי לצלם משהו שאוהב להצטלם.

וזה מה שיצא!

ספרינג רולס מלאים בעונג

 

קצת על המנה

ספרינג רולס אלו דפי אורז דקיקים שבתוכם מגולגל כל טוב.

ניתן למלא בכל מה שתבחרי.

אני בחרתי בירקות כי רציתי מנה קלילה ורעננה. חיפשתי עוד דרך טעימה כדי להכניס ירקות ליומיום שלי.

כדי להעלות את ערך החלבון במנה הוספתי טופו, וכך היא מדהימה כנשנוש טעים, אבל גם כארוחה מלאה ממש.

מאוד קל לקחת אותה כשאנחנו עובדות מחוץ לבית.

אתמול, נסעתי ללמד מחוץ לעיר וידעתי שאגיע מאוחר בערב, ולכן ארזתי את המנה בקופסה לקחת איתי, יחד עם הרוטב, וזו היתה ארוחת ערב מעולה מחוץ לבית.

המרכיבים

דפי האורז

ישנם מספר סוגים:

  • אורז מלא
  • אורז לבן
  • אורז שחור
  • אורז עם כורכום
  • אורז עם סלק
כל הדפים עדינים, ומתנהגים באותו האופן במנה עצמה.
טעמם של כל הדפים מאוד דומה. אני לא הרגשתי הבדל.

ירקות

אפשר כאמור למלא את דפי האורז בכל דבר.
אני השתמשתי בירקות טריים:

  • מלפפון
  • כרוב סגול
  • פלפל אדום/צהוב
  • נבטי חמנייה
  • גזר

הטופו (החלבון)

אני השתמשתי בטופו רגיל על מנת להוסיף מרכיב חלבוני למנה.

ניתן להשתמש בקטניות מונבטות

בגרגרי חומוס מבושלים

בשעועית אדומה/לבנה מבושלת

בחזה עוף אפוי/מבושל

וכד׳

טיפים והנחיות

  • אחסון ושמירה במקרר גורמים לדפי האורז להתקשות. לכן ממליצה לאכול את הספרינג רולס באותו היום כשהם טריים.
  • אם בכל זאת מאחסנים במקרר, ניתן לרענן את הגלילים ולרכך את העלים (שהתקשו במקרר) ע״י טבילה בקערה עם מים רותחים ל-5 שניות.

למתכון -
ספרינג רולס עם ירקות ברוטב אסיאתי

רכיבים

לטופו

1 חבילת טופו

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות חומץ בלסמי

דפי האורז הממולאים

8 דפי אורז (לא משנה איזה סוג)

1 גזר גדול חתוך לרצועות דקות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

1 כוס כרוב סגול חתוך לרצועות

1 כוס נבטי חמנייה

 

רוטב 1 – חמאת שקדים

1/4 כוס חמאת שקדים

1 תמר מג׳הול

2 כפות רוטב סויה (או מלח)

שום כתוש

 

רוטב 2 – שומשום הדרים

מיץ מ-1 תפוז

1/4 כוס טחינה גולמית

1 כפית רוטב סויה

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר

1 שן שום קטנה

מים לפי הצורך

 

אופן ההכנה

הכנת הטופו

  1. לחמם תנור ל 190 מעלות
  2. לפרוס את חבילת הטופו ל-8 פרוסות בעובי 1/2 ס״מ
  3. לשים בקערה את רוטב הסויה והחומץ הבלסמי.
  4. לטבול כל פרוסת טופו ברוטב הסויה והבלסמי, ולהניח בתבנית על נייר אפייה.
  5. להכניס לתנור שחומם מראש ולאפות כ 20 דקות.
  6. להוציא מהתנור, לקרר ולפרוס כל פרוסה ל-4 רצועות דקות.

 

הכנת דפי האורז הממולאים

  1. לפני תחילת העבודה יש לודא שכל הירקות חתוכים ומוכנים להרכבה 
  2. ויש לודא שהטופו התקרר וחתוך לרצועות דקות.
  3. בצלחת עמוקה ורחבה (כזו שיכולה להכיל את דפי האורז בשלמותם) לשים מים רגילים.
  4. להכניס דף אורז אחד לתוך הכלי עם המים, ולחכות עד שהוא מתרכך.
    יש לשים לב שהדף לא מתרכך מדי.
  5. להוציא את הדף ולהעביר לקרש חיתוך מעץ.
  6. לנגב מעט את המים.
  7. להניח במרכז הדף רצועת גזר, מלפפון, פלפל אדום וצהוב, כרוב סגול ומעט נבטי חמנייה.
  8. לסגור את דף האורז – יש לקפל את החלק התחתון של דף האורז על הירקות. אח״כ לקפל את שני הצדדים, ואז לגלגל את שאר הדף לקבלת גליל ממולא (סרטון שבו אני מסבירה איך לגלגל מצורף בהמשך).
  9. להניח את הספרינג רול המוכן על מגש.
  10. להמשיך כך ולמלא את שאר דפי האורז.

 

הכנת רוטב 1

להעביר את כל הרכיבים לבלנדר ולטחון למרקם חלק.

הכנת רוטב 2

להעביר את כל הרכיבים לבלנדר ולטחון למרקם חלק.

הגשה ואכילה

לטבול את הספרינג רולס ברוטב ולהנות מהטעם.

סרטון - איך אני מגלגלת את הספרינג רולס?

***

למלא את המקפיא -

מזמינה אותך להצטרף אלי

להכין מראש ובקלות ארוחות בריאות וטעימות לכל החודש

בעוד מספר ימים אני פותחת פעילות בקבוצת פייסבוק סגורה, שבה אלמד אותך את השיטה שלי למלא את המקפיא באופן בריא וטעים לחודש הקרוב.
לפרטים והצטרפות לחצי כאן (או על התמונה) 
« הקודם
הבא »
תגובות פייסבוק

תגובות

6 תגובות
  1. יהודית 18 בנובמבר 2020 בשעה 8:33 הגב

    מקסים
    לא הבנתי את הקיפול
    בא לך להעלות וידאו או לשלוח קישור של הדגמה?
    תודות

    • איילת 18 בנובמבר 2020 בשעה 8:48 הגב

      הכנתי וידאו אבל הוא לא יצא טוב לצערי, ואני צריכה להכין וידאו חדש.
      מקווה שאספיק לצלם בקרוב ואז אעלה כמובן 🙂

  2. רותי 21 בנובמבר 2020 בשעה 12:55 הגב

    מקסים, מוצג בצורה מושלמת! והעיקר – בריא לגוף ולנשמה. המשיכי להצליח

    • איילת 23 בנובמבר 2020 בשעה 8:20 הגב

      תודה רותי יקרה

  3. ערן 31 בדצמבר 2020 בשעה 5:07 הגב

    נראה מעולה, תודה על המתכון וההסברים

    • איילת 31 בדצמבר 2020 בשעה 8:41 הגב

      בשמחה!

השארת תגובה

ביטול

כל שבוע אשלח לך המלצה שבועית על החומרים הכי מעניינים שקראתי/צפיתי/למדתי/הבנתי באותו השבוע. הרשמי כאן:
אני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי במייל ו/או SMS (תמיד תוכל/י להסיר את עצמך מרשימת הדיוור דרך קישור הסרה הנמצא בתחתית המייל)
פוסטים אחרונים
  • אמא מרגישה שחוקה
  • עוגת שוקולד לאמיצים
  • למה אנחנו נרדמות אחרי האוכל?
  • למה שינוי יכול להיות כל כך קשה?
  • שגרת הבוקר שלי
קטגוריות
  • Mission Success – מיינדסט
  • Self-Care
  • איך היא עושה את זה? שיחות עם נשים מעוררות השראה
  • אישה יפה – ביוטי וסטייל
  • ההמלצה החודשית
  • הכימיה של הגוף
  • התארגנות במטבח
  • חשיבה ותודעה
  • כללי
  • להתמלא באנרגיה
  • לצמוח, לגדול ולהתפתח
  • מתכונים
  • עסק מצליח
  • פסח מלא אנרגיה
איילת רוזנפלד © כל הזכויות שמורות. כל החומר המופיע כאן באתר זה מסופק למטרות אינפורמטיביות וחינוכיות בלבד ולא טיפוליות. יש להתייעץ עם רופא לגבי כל חוות דעת או המלצה שניתנת כאן לגבי הסימפטומים או המצב רפואי שלך.